Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Masaüstü Reklam 1
Masaüstü Reklam 1
Masaüstü Reklam 1

Göz altı torbaları: Nedenleri ve dikkat edilmesi gerekenler

Göz altı torbaları genellikle yorgunluk, genetik faktörler ve yaşlanma nedeniyle oluşur. Bu durumu önlemek için yeterli uyku, sağlıklı beslenme ve bol su tüketimi önemlidir.

Göz altı torbaları genellikle yorgunluk, genetik faktörler ve yaşlanma nedeniyle

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay konu hakkında bilgiler verdi.
Göz altı torbaları genelde genetik nedenlerle ortaya çıkan bir durumdur. Göz çevremiz yağ yastıkçıkları ile çevrilidir. Bazı durumlarda bu yağlar öne doğru yerleşir. Ve torbalanma oluşturur. Bu durum göz altlarında istenmeyen torba durumlarına neden olur. Daha yaşlı ve üzgün görünüme neden olan bu durum bazen cilt fazlalığı ile birlikte olmaktadır. Bu şikayet ile başvuran hastalarda öncelikle durum değerlendirilir. Cilt fazlalığı ve hastanın yaşı, tedavi planında oldukça etkilidir. Genç hastalarda cilt ile bir sorun olmadığında internal yöntem ile dışarıdan kesi olmadan dikişsiz tedavi uygulanır. Bu tedavi ile hastalar dikişsiz bir şekilde göz altı torbalarından kurtulmaktadırlar.

GÖZ KORUMA MÜDEHALELERİ DE YAPILABİLİR

Daha ileri yaştaki hastalarda external tedavi yöntemi ile torbalardan kurtarılırken cilt germe yüz germe tedavilerini de kombine olarak yapılabilmekte. Kişiye göre estetik tasarım sayesinde kapak askı kasını da sağlamlaştırarak ileriye yönelik gözü koruma müdehaleleri de yapılabilir. Göz altı torba tedavileri çok özel tedavilerdir. Göz çevresi dokuları göz kasları, sinileri ve damarları tarafından karmaşık şekilde çevrilidir. Operasyon sırasında göze ve çevresine oldukça nazik davranılmalıdır. Estetik amaçlı yapılan bir tedavi görme gibi önemli bir fonksiyonu olan gözümüze asla zarar vermemelidir. Göz altı torbaları genellikle kozmetik bir sorundur ve tıbbi tedavi gerektirmez. Ev ve yaşam tarzı tedavileri şişkinliği azaltmaya yardımcı olabilir. Ancak göz altı şişliğinin görünümünden endişe ediyorsanız, tıbbi ve cerrahi tedaviler mevcuttur. Yalnızca görünüşünüzü iyileştirmek için yapılıyorsa, tedavi sağlık sigortası tarafından karşılanmayabilir.

GÖZ KAPAK AMELİYATI 

Göz altı torbalarına neyin sebep olduğuna bağlı olarak göz kapağı ameliyatı (blefaroplasti) bir tedavi seçeneği olabilir. Cerrahınız blefaroplastinizi (BLEF-uh-roe-plas-tee) size özel anatomi ve ihtiyaçlarınıza göre uyarlayacaktır, ancak genel olarak prosedür, üst göz kapağının doğal kıvrımından veya alt göz kapağının içinden bir kesi yoluyla fazla yağın alınmasını içerir. Prosedür genellikle lokal anestezi ile ayakta tedavi ortamında yapılır.
Blefaroplasti, göz altındaki torbaları düzeltmenin yanı sıra bunlar da tedavi edilebilir;

*Sarkık veya kabarık üst göz kapakları
*Üst göz kapağında görüşünüzü engelleyen fazla deri
*Gözün renkli kısmı olan irisin altında beyaz görünmesine neden olabilen sarkık alt göz kapakları
*Alt göz kapaklarında fazla deri

Göz kapağı ameliyatının yan etkileri hakkında doktorunuzla konuşmalı – kuru gözler, sulu gözler, ağrı, şişme, morarma ve bulanık görme. Nadir görülen komplikasyonlar arasında görme kaybı, kanama, enfeksiyon, göz kaslarının yaralanması, kornea aşınması ve göz kapağının düşmesi yer alır.

Masaüstü Reklam 1 Masaüstü Reklam 1 Masaüstü Reklam 1

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bireylerin sosyal medyadaki insanlardan etkilenerek kilo vermeye başladıklarını belirten Uzman
Sıradaki Haber Uzmanı uyardı, yanlış beden algısı ölüme götürebiliyor