Kocaeli’de gerçekleştirilen “Dijital Vatan: Altyapısı, Zekası ve Güvenliği Çalıştayı,” önemli konuların ele alınmasına sahne oldu. Çalıştayda uzmanlar, dijital altyapının güçlendirilmesi, güvenlik önlemleri ve teknolojik zekanın geliştirilmesine dair çözüm önerilerini paylaştı.
DİJİTAL VATANIN ÖNEMİ VURGULANDI
Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Keskin, dijital dönüşümün hayatın her alanına etki ettiğini belirterek, “Daha önceden Mavi Vatan’a aşinayız. Artık dünyada her türlü tehdit ve tehlikeye açığız. Bu bağlamda Dijital Vatan konseptinin altyapısı, zekası ve güvenliği büyük önem taşıyor” dedi.
UZMANLAR ÇALIŞTAYDA BULUŞTU
Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) TEKNOPARK tarafından düzenlenen çalıştay, Çayırova’da bir otelde gerçekleştirildi. Çalıştayın ev sahiplerinden GOSB TEKNOPARK Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Çemberci, “Bu, düzenlediğimiz 7. çalıştay. Çalıştayların temel amacı, ortak problemlere çözüm üretmek ve bu çözümleri raporlayarak literatüre kazandırmak” ifadelerini kullandı.
ÇALIŞTAYDAN ÇIKAN RAPORLAR ÖNEMLİ BİR KAYNAK
Çalıştay raporlarının, karar alıcılar için rehber niteliği taşıdığını vurgulayan Çemberci, “Bugüne kadar ürettiğimiz raporlar, politika yapıcıların açıklamalarında yer aldı. Çalıştayların akademik bir disiplinle yapılması, sonuçların daha etkin ve değerli olmasını sağlıyor” dedi.
DİJİTAL VATAN KAVRAMI NEDİR?
EvaICT CEO’su Cihan Kaymaz, dijital vatan kavramını açıklayarak, “Türkiye’nin dört bir tarafını fiber optik kablolarla birbirine bağlayan altyapıya Dijital Vatan diyoruz. Bu altyapının üzerinde çalışan zekanın korunması ve güven altına alınması, çalıştayın ana konusudur” diye konuştu.
SONUÇLAR KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK
Prof. Dr. Halit Keskin, çalıştay sonunda oluşturulacak raporların, iş dünyası ve kamu için önemli bir rehber olacağını belirtti. Keskin, “Bu çalıştay, dijital dönüşüm ve teknolojiler konusundaki farkındalığı artıracak. Kamu ve sektör temsilcilerinin katkılarıyla dijital vatanın geleceği şekillenecek” dedi.