Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Masaüstü Reklam 1
Masaüstü Reklam 1
Masaüstü Reklam 1

Kara yollarında kış hazırlıkları tamamlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “KGM, ülkemiz genelinde kar ve buzla mücadele çalışmalarını 12 bin 634 makine ve ekipmanla, 452 kar mücadele merkezinde, 13 bin 283 personelle yürütecek.” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "KGM, ülkemiz genelinde kar

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, her yıl kış mevsiminde otoyollar ve devlet il yollarında 7 gün 24 saat esasına göre karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

YOLLARIN SÜREKLİ AÇIK TUTULMASI HEDEFLENİYOR
KGM’nin kış mevsiminde güvenli yolculuklar sağlamak için 12 bin 634 makine ve ekipmanla, 452 kar mücadele merkezinde 13 bin 283 personelle görev yapacağını ifade eden Uraloğlu, yolların trafik kapasitelerine göre büyük bir kısmının olağanüstü durumlar dışında sürekli açık tutulmasının planlandığını söyledi.

ÇALIŞMALAR KAR BİRİKMESİ VE BUZLANMAYI ÖNLEMEYİ AMAÇLIYOR
Uraloğlu, yapılan karla mücadele çalışmalarının temel amacının yolda kar birikmesini önlemek, biriken karı temizlemek ve buz tutan kesimlerde kaymayı engellemek olduğunu kaydetti.

SÜRÜCÜLERE GÜZERGAH VE HAVA DURUMU BİLGİSİ UYARISI
Seyahat edecek sürücülerin, yola çıkmadan önce güzergah bilgilerini “0312 415 91 99” numaralı telefondan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Çağrı Merkezi ALO 123’ten veya ALO 159 Kara Yolları Hattı’ndan öğrenmeleri önerildi. KGM’nin güzergah analizi programı ile yolların durumu, hava koşulları ve alternatif rotalar hakkında bilgi alınabileceği vurgulandı.

KAPATILAN YOLLARDA GÖREVLİLERE YARDIMCI OLUN
Kötü hava şartları nedeniyle kapatılan yollarda vatandaşların ısrarcı olmamaları ve görevlilere yardımcı olmaları gerektiği ifade edildi. Kar ve buzla mücadele araçlarının görüldüğü durumlarda sürücülere yavaşlamaları, araçların gerisinde kalmaları ve sollama yapmamaları tavsiye edildi.

TRAFİKTE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Uraloğlu, sürücülerin araçlarında zincir, çekme halatı ve takoz bulundurmasının önemine dikkat çekti. Yağış sırasında takip mesafelerini artırmaları, hızlarını azaltmaları ve trafik işaretlerine uymaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, şerit ihlali yapmamaları, buzlanma olan kesimlerde daha dikkatli olmaları ve direksiyon başında dikkati dağıtacak davranışlardan kaçınmaları gerektiği hatırlatıldı.

ARAÇLARIN KIŞ BAKIMI YAPTIRILMALI
Araçların mekanik açıdan kış koşullarına hazırlanmasının önemli olduğunu vurgulayan Uraloğlu, yakıt deposunun en az yarısının dolu tutulmasını ve araç üzerindeki kar ile buzların temizlenmesini önerdi.

KIŞ AYLARINDA ARAÇLARDA BULUNMASI GEREKEN MALZEMELER
Araçlarda buz kazıyıcı, kar fırçası, kürek, kum, çekiş destekleri, çekme halatı, ikaz lambası, antifriz, fener, piller, ilk yardım çantası, yangın söndürücü, alet seti, ekstra giyecek, battaniye, enerji besinleri, mum ve çakmak gibi malzemelerin bulundurulması gerektiği ifade edildi.