Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Masaüstü Reklam 1
Masaüstü Reklam 1
Masaüstü Reklam 1

Uzmanı uyardı: Böbrek taşı sessiz ilerleyebilir

Hiçbir belirti vermeyen böbrek taşlarının zamanla böbrek kaybına yol açabileceğini belirten HG Hospital Üroloji Uzmanı Dr. Mustafa Eren, “Şikâyetiniz olmasa bile hekiminizin önerisini dikkate alın” uyarısında bulundu.

Hiçbir belirti vermeyen böbrek taşlarının zamanla böbrek kaybına yol açabileceğini

Böbrek ve üreter taşlarının genellikle şiddetli ağrılara neden olabileceğine dikkat çeken HG Hospital Üroloji Uzmanı Dr. Mustafa Eren, bu konuda önemli uyarılarda bulundu. Dr. Eren, bazı durumlarda hastalığın belirti vermeden ilerleyebileceğini ve bu sessiz ilerleyen taşların en tehlikelileri arasında yer aldığını ifade etti. Düzenli kontrol ve hekim önerilerine uyulmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

TEDAVİ YÖNTEMİ TAŞIN YERİ VE BOYUTUNA GÖRE BELİRLENİR

Dr. Mustafa Eren, taş hastalarının genellikle ağrı veya idrarda kanama şikayetiyle başvurduğunu belirtti. Yapılan kan ve idrar tahlilleri, ultrason ve tomografi gibi tetkiklerin ardından uygun tedavi yönteminin belirlendiğini söyleyen Eren, “Tedavi endoskopik, dışarıdan taş kırma ya da açık cerrahi şeklinde olabilir. Bazı durumlarda ise medikal tedavi ile taşın düşürülmesi sağlanabilir” dedi.

ACİL MÜDAHALE GEREKEBİLİR

Taşın yeri, boyutu ve hastanın ek hastalıklarının tedavi sürecinde belirleyici olduğunu ifade eden Dr. Eren, “Bazen enfeksiyon varsa acil müdahale gerekebilir. Özellikle hastaların en çok sorduğu sorulardan biri taşın düşüp düşmeyeceğidir. Bu sorunun yanıtı taşın yeri ve boyutuna göre değişir. Hekime güvenmek ve önerilen tedaviyi uygulamak çok önemlidir” diye konuştu.

TEKNİK DONANIMIMIZ TAM, HER TÜRLÜ TEDAVİYİ UYGULUYORUZ

Dr. Eren, HG Hospital olarak her türlü teknik cihaz ve donanıma sahip olduklarını belirterek, “Böyle bir şikayetiniz varsa hastanemize başvurmanız halinde gerekli tüm tedavileri uygulamaktayız” ifadelerini kullandı.

BAZI HASTALAR ŞİKAYET OLMADIĞI İÇİN TEDAVİYİ REDDEDİYOR

Taş ağrısının oldukça şiddetli olduğuna dikkat çeken Dr. Eren, “Özellikle böbrekten çıktıktan sonra bulantı, kusma, şiddetli ağrı ve bazı hastalarda enfeksiyona bağlı ateş görülebilir. Ancak her zaman ağrı olacak diye bir kural yok. Böbrek içinde büyük bir taş varsa hastada hiç semptom görülmeyebilir. Bu tür durumlar bizim için daha tehlikelidir” dedi.

BÖBREK FONKSİYON KAYBI OLUŞABİLİR

Dr. Eren, bazı hastaların semptom göstermediği için tedaviyi reddettiğini belirterek, “Tomografi ve ultrasonda gördüğümüz taşları hasta anlamadığı için ‘şikayetim yok’ diyerek tedaviyi reddedebiliyor. Ancak böbrek fonksiyonları kaybedildikten sonra sorun fark ediliyor. Bu nedenle hekimin önerilerine mutlaka uyulmalı” şeklinde konuştu.

TEDAVİ SEÇİMİNDE EN BELİRLEYİCİ FAKTÖRLER

Dr. Eren son olarak, “Hastanın şikayetinin olup olmaması tedavi şeklini değiştirmez. Bizim için belirleyici olan taşın yeri ve boyutudur. Hekiminizin tavsiyelerini dikkate almak, ileride daha ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmek adına büyük önem taşır” dedi.

Masaüstü Reklam 1 Masaüstü Reklam 1 Masaüstü Reklam 1

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bireylerin sosyal medyadaki insanlardan etkilenerek kilo vermeye başladıklarını belirten Uzman
Sıradaki Haber Uzmanı uyardı, yanlış beden algısı ölüme götürebiliyor